PREVIŠE IGRAČAKA - NE ZNA SE IGRATI

 

   Velika zamka za djecu su roditelji koji djetetu kupuju previše igračaka. Dijete koje ima previše igračaka ne zna se igrati. Nezadovoljno je i samo traži nove igračke, a kad ih dobije s njima se igra jedan dan i zaboravi ih.

    Dok god dijete ima u glavi koliko igračaka  ima, dok zna kad je koju dobio i kako izgledaju, imaju li djeca manje igračaka, naučit će biti kreativnija. Iako će im ponekad možda biti dosadno, s vremenom će početi upotrebljavati maštu i izmišljati igre. Također, naučit će razvijati odnose s drugom djecom i odraslima. Istraživanja su pokazala i kako djeca koja su u djetinjstvu imala više prijatelja imaju veće šanse da budu akademski uspješnija te bolja u društvenim odnosima u odrasloj dobi.

 

    Većina roditelja smatra da će se djeca manje svađati ako imaju više igračaka. No istina je upravo suprotna. Braća i sestre se i inače svađaju, a svaka nova igračka je samo razlog više za prepirke. S druge strane, djeca koja imaju manje igračaka prisiljena su naučiti dijeliti, a tako će ujedno biti manje sebična zato što oni koji dobiju sve što požele, poslije misle da na sve imaju pravo.

    Previše igračaka može utjecati i na koncentraciju u djece. Silne igračke na policama nude bezbroj mogućnosti igranja, pa tako ne mogu posve naučiti cijeniti svaku igračku niti razvijati usredotočenost. S vremenom će početi sve manje paziti na njih. No ako im roditelji uzmu veći dio igračaka, vrlo brzo će se priviknuti te ih početi cijeniti.

    Što imaju manje igračaka, to će se djeca više okrenuti mašti i pričama, pa će u kasnijoj dobi više voljeti čitati. Druga djeca više vole bojiti i crtati, pa će razviti ljubav prema umjetnosti. Tako će poslije više cijeniti ljepotu, osjećaje, ali i komunikaciju.

     Igranje s djetetom i zajedničke aktivnosti usrećit će dijete puno više nego nova igračka..

     Nemaju li puno igračaka, djeca neće stalno biti u kući nego će se igrati vani, a i naučit će više cijeniti prirodu. Budući da će se više baviti fizičkim aktivnostima, bit će zdravija, a time i sretnija.

Još o nama...

Radno vrijeme vrtića je svakoga dana od 6:00 - 16:00 sati.

Mi brinemo za Vaše najdraže.